های سایت

های سایت

های سایت

های سایت

دوبینی

دوبینی

دوبینی چشم ,دوبینی چشم نشانه چیست,دوبینی چشم چگونه است,دوبینی چشم یعنی چه,دوبینی چشم در کودکان,دو بینی چشم چیست,دوبینی چشم و سردرد,دوبینی چشم در ام اس

دوبینی چشم , دوبینی چشم نشانه چیست , دوبینی چشم چگونه است , دوبینی چشم یعنی چه

توضیحاتی در مورد دوبینی

خستگی بیش ‌از حد می‌تواند به ‌نوبه‌ی خود باعث ایجاد دوبینی چشم شود. اگر دوبینی پس از مدتی از بین نرود، می‌تواند نشانگر وجود یک عارضه مغزی خطرناک در فرد بوده و لازم است تا هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه شود. قطعاً اکثر افراد ابتدا به متخصص چشم مراجعه می‌کنند در صورتی‌ که اگر عارضه مانند بیماری التهاب عصب بینایی به نظر می‌رسد مهم است که به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود. در برخی از موارد نوریت اپتیک یا بیماری التهاب عصب بینایی، نشان‌دهنده‌ی ام اس در فرد بوده و هر چقدر که درمان ام اس زودتر انجام شود، نتیجه‌ی به ‌دست‌ آمده بهتر خواهد بود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد دوبینی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

دوبینی چیست

دوبینی (به انگلیسی: Diplopia)، که به آن دوگانگی دید نیز می‌گویند، نوعی اختلال دید است که از یک جسم واحد دو تصویر در ذهن احساس می‌شود. دوگانگی دید می‌تواند به صورت افقی، عمودی، قطری (یعنی هم افقی و هم عمودی) و یا به صورت چرخش تصویر یک جسم در مقایسه با دیگر اجسام باشد. این مشکل معمولاً ناشی از ماهیچه‌های بیرونی چشم هستند به صورتی که هر دو چشم به صورت عملکردی سالم هستند اما نمی‌توانند بر روی یک هدف مشخص تمرکز نمایند. مشکل ماهیچه‌های بیرونی چشم می‌تواند به علت معضلات فیزیکی، اختلالات تماس عصبی-ماهیچه‌ای، اختلالات اعصاب مغزی که محرک اعصاب هستند، اختلالات گاه و بیگاه شامل سلولهای دخیل در حرکت چشم و یا مصرف مواد سمی باشد. دوبینی می‌تواند یکی از اولین نشانه‌های یک بیماری‌ همستی مانند موارد مربوط به فریاندهای پردازش عضلات و یا اعصاب باشد که می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در تعادل، حرکت و یا توانایی خواندن شخص گردد.

علل دوبینی

دوبینی دارای گستره وسیعی از علت‌ها مانند مشکلات چشمی، عفونت، مشکلات خود ایمنی، علایم عصبی و نئوپلاستی می‌باشد. ام‌اس آبسه میگرن تروما دیابت سرطان سینوزیت بوتولیسم آسیب عصبی قوز قرنیه تومور مغزی انحراف چشم بیماری لایم آب مروارید مواد افیونی چشم آستیگمات بیماری گریوز سندروم ورنیک میاستنی گراویس نشانگان گیلن باره ترکیبات سالیسیلاتی آنتی‌بیوتیک فلوروکینولون

علت دوبینی چشم

وقتی چشم های خود را باز می کنید، یک تصویر واضح و تک از هر چیزی را می بینید. این روند خودکار بستگی به هماهنگی بخش های مختلف دستگاه بینایی (چشم) دارد. این بخش ها بایستی با یکدیگر کار کنند تا بتوانید تصویر مناسبی را از اجسام ببینید و عبارتند از: 1- قرنیه: بخش شفاف جلوی چشم است که باعث تمرکز نور وارده به چشم می شود. 2- عدسی چشم که پشت مردمک است و نور متمرکز را به سمت شبکیه هدایت می کند. 3- عضلات چشم که باعث حرکت چشم می شوند. 4- اعصاب چشم که پیام های بینایی را از چشم ها به مغز می برند. 5- مغز که اطلاعات بینایی چشم ها را پردازش می کند. وجود مشکل در هر یک از قسمت های دستگاه بینایی منجر به دوبینی چشم می شود. دو بینی مسئله ای غیرعادی است و بایستی سریعا به چشم پزشک مراجعه کرد.

دوبینی و مشکلات قرنیه

مشکلات قرنیه اغلب باعث دوبینی یکی از چشم ها می شود. بستن (پوشاندن) چشم مبتلا به دوبینی، باعث برطرف شدن مشکل می شود. سطح غیرطبیعی چشم (قرنیه غیرطبیعی)، نور وارده را می شکند و باعث دوبینی می شود. علل آسیب قرنیه عبارتند از: – عفونت قرنیه مثل بیماری زونا که قرنیه را بدشکل و خمیده می کند. – زخم قرنیه که سطح قرنیه را تغییر داده و تصاویر ناموزون ایجاد می کند. – خشکی قرنیه که باعث دوبینی می شود.

دوبینی و مشکلات عدسی چشم

آب مروارید (کاتاراکت) شایع ترین بیماری عدسی چشم است که باعث دوبینی می شود. اگر هر دو چشم مبتلا به آب مروارید باشند، تصاویر دیده شده توسط دو چشم بدشکل می شوند. آب مروارید اغلب با یک جراحی جزئی درمان می شود.

دوبینی و مشکلات عضلات چشم

اگر یک عضله در یک چشم ضعیف شود و خوب کار نکند، چشم نمی تواند به راحتی حرکت کند و باعث دوبینی می شود. علل مشکلات عضلات چشم عبارتند از : – بیماری میاستنی گراویس که یک بیماری خودایمنی است. این بیماری از تحریک عضلات توسط اعصاب سر جلوگیری می کند. اولین علائم این بیماری شامل دوبینی چشم و افتادگی پلک ها (پتوز) است (تصویر کناری). – بیماری گریوز که یک اختلال مربوط به غده تیروئید است و عضلات چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. در مشکل دوبینی عمودی، یک تصویر بالای یک تصویر دیگر دیده می شود.

دوبینی و مشکلات اعصاب چشم

بیماری های مختلفی باعث آسیب اعصابی می شوند که عضلات چشم را کنترل می کنند و در نتیجه باعث دوبینی می شوند: – بیماری ام اس (MS) که اعصاب مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر اعصابی که چشم را کنترل می کنند، آسیب ببیند، باعث دوبینی می شود. – سندرم گیلن باره که یک اختلال عصبی است و باعث ضعف پیشرونده می شود. گاهی اوقات اولین علامت این بیماری در چشم ها رخ می دهد و باعث دوبینی می شود. – بیماری دیابت کنترل نشده که باعث آسیب اعصاب در یکی از چشم ها می شود و باعث ضعیف شدن و دوبینی چشم می گردد.

دوبینی و مشکلات مغزی

اعصاب کنترل کننده چشم به طور مستقیم با مغز در ارتباط هستند. پردازش اطلاعات بینایی در مغز صورت می گیرد. مشکلات مغزی که باعث دوبینی می شوند عبارتند از: – سکته مغزی – آنوریسم مغزی – افزایش فشار داخل مغز در اثر حادثه، خونریزی و عفونت – تومور مغزی – سردرد میگرنی

علائم دوبینی

دوبینی چشم می تواند به تنهایی و بدون علامت دیگری اتفاق بیفتد. بسته به علت بروز دوبینی چشم، سایر علائمی که می توانند با آن همراه باشند عبارتند از: – لوچی یا چپ شدن یک و یا هر دو چشم – درد یک و یا هر دو چشم هنگام حرکت آن ها – درد اطراف چشم مثل شقیقه و یا ابروها – سردرد – تهوع – احساس ضعف در چشم ها و یا هر جای دیگر – افتادگی و پژمردگی پلک ها

آشنایی با دوبینی

زمانی که فردی از یک شئ واحد دو تصویر را ببیند، به این حالت دوبینی یا دیپلوپی می‌گویند. این دو تصویر می‌توانند در کنار هم و یا بر روی یکدیگر قرار گرفته و یا ترکیبی از این دو حالت وجود داشته باشد. جدا از مشکلات به وجود آمده در حرکت کردن و راه رفتن به دلیل دیدن دو عدد از هر چیز، دوبینی می‌تواند باعث اختلال در تعادل، حرکات مختلف و توانایی خواندن نیز بشود. دوبینی می‌تواند علل متعددی داشته باشد. در نتیجه، درمان آن برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

دلایل دوبینی

هر چشم برای خودش تصویری از محیط اطراف را ایجاد می‌کند. دو تصویر ایجاد شده توسط دو چشم سپس توسط مغز با هم ترکیب شده و یک تصویر شفاف را ایجاد می‌کنند.ذاگر عضلات حرکت دهنده‌ی چشم‌ها و یا اعصاب این عضلات دچار آسیب شوند، ممکن است فرد دچار دوبینی شود. در برخی از موارد ممکن است دو چشم در توازن کامل با یکدیگر قرار نداشته باشند که به این عارضه لوچ بودن گفته می‌شود. لوچ بودن چشم‌ها مخصوصاً در کودکان رواج دارد ولی لزوماً باعث ایجاد دوبینی نمی‌شود. جدا از لوچی چشم‌ها، عارضه‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانند باعث دوبینی چشم شوند. این عارضه‌ها عبارت‌اند از: فعالیت تیروئید: غده‌ی تیروئید در گردن قرار گرفته و هورمون تیروکسین تولید می‌کند. تغییر در عملکرد غده‌ی تیروئید می‌تواند بر روی عضلات خارجی که چشم را حرکت می‌دهند اثر بگذارد. مانند بیماری گریوز. سکته‌ی مغزی یا حمله‌ی ایسکمی زودگذر: عروق خونی تغذیه‌کننده‌ی مغز و یا اعصاب کنترل‌کننده‌ی عضلات حرکت دهنده‌ی چشم ممکن است آسیب ببینند. آنوریسم: آنوریسم به معنی یک بیرون‌زدگی در یک رگ خونی است. این برآمدگی می‌تواند عصب کنترل‌کننده‌ی عضله‌ی حرکت دهنده‌ی چشم را تحت‌فشار قرار دهد. نارسایی تقارب: عارضه‌ای که در آن، چشم‌ها هماهنگ با هم کار نمی‌کنند. علت این عارضه نامعلوم است ولی تصور می‌شود که تنظیم نبودن عضلات حرکت دهنده‌ی چشم‌ها با یکدیگر عامل ایجاد این عارضه است. کراتوکونوس یا قوز قرنیه: یک بیماری تخریبی چشم که باعث نازک شدن قرنیه و گرفتن شکل مخروط مانند در آن می‌شود. دیابت: عروق خونی تغذیه‌کننده‌ی شبکیه در پشت چشم ممکن است در اثر دیابت آسیب ببینند. میاستنی گراویس: این عارضه می‌تواند باعث ضعف در عضلات بدن شود، از جمله عضلات حرکت دهنده‌ی چشم‌ها. تومور مغزی و سرطان: یک تومور یا توده در پشت چشم‌ها می‌تواند حرکت چشم را مختل کرده و باعث آسیب دیدن عصب بینایی شود. بیماری ‌ام اس: یک بیماری که دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند از جمله عصب بینایی. ضربه به سر: آسیب فیزیکی به مغز، اعصاب، عضلات و یا حدقه‌ی چشم ممکن است باعث ایجاد محدودیت برای حرکت چشم‌ها شوند. آسیب‌هایی به سر مانند ضربه‌ی مغزی نیز می‌توانند به طور موقت باعث ایجاد دوبینی شوند. داروها: دوبینی موقت ممکن است در اثر مسمومیت با الکل و یا استفاده از بنزودیازپین، داروهای مخدر و یا برخی از داروهای خاص استفاده شده برای درمان تشنج و صرع ایجاد شود.

دوبینی یک چشمی

در صورتی ‌که دوبینی زمانی که یکی از چشم‌های خود را می‌بندید هم وجود داشته باشد، به آن دوبینی یک چشمی گفته می‌شود. دوبینی یک چشمی نسبت به دوبینی دوچشمی شیوع کمتری داشته و ممکن است به دلیل عارضه‌های زیر ایجاد شده باشد: آستیگماتیسم: شکل نامتقارن قرنیه‌ی چشم (لایه‌ی شفاف در جلوی چشم). این مشکل باعث ایجاد اختلالات انکساری شده و یا به عبارت دیگر باعث خم شدن بیش‌ازحد نور می‌شود. خشکی چشم: چشم‌ها اشک کافی تولید نکرده و یا زودتر از حالت طبیعی خشک می‌شوند. کبودی چشم: یک آسیب می‌تواند باعث تجمع خون و مایعات در اطراف چشم شود. این تجمعات خود می‌توانند بر روی چشم، عضلات آن و اعصاب بینایی فشار وارد کنند. بدشکلی عدسی چشم: برای مثال آب‌مروارید که باعث ایجاد لکه‌های کدر بر روی عدسی چشم می‌شود. بدشکلی در شبکیه‌ی چشم: برای مثال بیماری تباهی لکه‌ی زرد که در آن مرکز بینایی فرد به‌آرامی از بین می‌رود.

تشخیص دوبینی

تشخیص عارضه‌ی دوبینی می‌تواند برای متخصص امری چالش‌برانگیز باشد چرا که علل ایجاد این عارضه بسیار متعددند. بیماری که به دوبینی مبتلا شده است ممکن است به عارضه‌ی خفیفی چون خشکی چشم مبتلا بوده و یا عارضه‌های خطرناکی چون تومور کرانیال او را درگیر کرده باشند. علت این عارضه ممکن است مانند انسفالوپاتی ورنیکه بسیار نادر و یا مثل نارسایی تقارب بسیار شایع باشد. اولین سوالی که متخصص با منظور محدود کردن علل ایجاد دوبینی از فرد بیمار می‌پرسد، تک‌چشمی یا دوچشمی بودن دوبینی است. در صورتی ‌که دوبینی به صورت دوچشمی وجود داشته باشد، احتمالا مشکل از چشم‌ها بوده و اعصاب سالمند درنتیجه عارضه جدیت کمتری خواهد داشت.

دوبینی در کودکان

از آنجایی که کودکان نمی‌توانند وضعیت خود را به‌ خوبی توصیف کنند، تشخیص دوبینی چشم در آن‌ها دشوارتر خواهد بود. عواملی که باید در مورد آن‌ها احتیاط کرد عبارت‌اند از: لوچ کردن و یا نازک کردن چشم‌ها برای دیدن گرفتن یک چشم با دست چرخاندن سر به شکل غیرطبیعی نگاه کردن به اجسام از بغل به‌جای نگاه کردن به آن‌ها از جلو حرکت دادن چشم‌ها به چپ و راست

روش‌ های درمانی برای دوبینی

روش‌های درمانی استفاده شده برای دوبینی چشم عبارت‌اند از: تنظیم کردن مکانیکی زمانی که چشم‌ها به عدم توازن دچار شده باشند ممکن است دوبینی رخ دهد. در موارد خفیف‌تر این عارضه آزاردهنده نبوده و کاری برای آن انجام نمی‌شود. در صورتی ‌که دوبینی به هنگام مستقیم نگاه کردن در کارهای شما اختلال ایجاد می‌کند، پزشک شما ممکن است از روش‌های درمانی دیگر استفاده کند. چشم‌بند استفاده از چشم‌بند و یا نوار بر روی یکی از چشم‌ها می‌تواند علائم دوبینی چشم را از بین ببرد ولی این کار عارضه را درمان نخواهد کرد. استفاده از منشور در عینک متخصصین لوچی بزرگسالان می‌توانند در عینک شما یک منشور کار گذاشته و بدین شکل، عدم توازن در تصاویر ایجاد شده توسط چشم‌ها را درمان کنند. مدیریت بیماری در صورتی ‌که از دست دادن بینایی و یا دوبینی در اثر یک عارضه‌ی موجود مثل ام اس، دیابت، فشار بیش ‌از حد و سکته‌ی مغزی ایجاد شده است، روش‌های درمانی استفاده شده برای این عارضه‌ها نیز می‌توانند به رفع دوبینی کمک کنند. بازتوانی بینایی متخصصین ما به شما آموزش خواهند داد که چگونه به بهترین شکل از بینایی خود استفاده کنید و به شما کمک می‌کنند تا بهترین وسایل کمکی را برای استفاده‌ی مطلوب از بینایی خود پیدا کنید. عمل جراحی در برخی از موارد، انجام عمل جراحی برای ترمیم مشکلات مربوط به عضلات و اعصاب ضروری است. روش‌های جراحی استفاده شده برای درمان دوبینی و تاری دید عبارت‌اند از: جراحی‌های انجام‌شده بر روی عضلات چشم که توازن چشم‌ها را اصلاح می‌کنند. برداشتن تومور و یا درمان آنوریسم که باعث برداشته شدن فشار از روی اعصاب کرانیال خواهد شد. عمل جراحی که در آن جراح تکه‌هایی از استخوان حدقه‌ی چشم را برمی‌دارد تا فشار وارده به چشم به دلیل التهاب در حدقه که ممکن است باعث دوبینی شده باشد از بین برود. داروهای ضد التهابی این داروها که برای علل کمتر شایع دوبینی و تاری دید مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند التهاب اعصاب و بافت‌های اطراف چشم را کاهش دهند. این داروها حاوی استروئید و موادی هستند که دستگاه ایمنی بدن را سرکوب می‌کند. داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی در صورتی‌ که دوبینی به علت میاستنی گراویس و یا بیماری‌های تیروئیدی ایجاد شده باشد، داروهای اصلاح‌کننده‌ی عملکرد دستگاه ایمنی می‌توانند مفید واقع شوند.

بیشتر بخوانید : خطای دید ♥ آب سیاه چشم ♥ آب مروارید ♥ عفونت چشمتنبلی چشم

روغن هسته خرما

روغن هسته خرما

روغن هسته خرما ,روغن هسته خرما برای مو,روغن هسته خرما برای پوست,روغن هسته خرما پالم,روغن هسته خرما هیرا,روغن هسته خرما و پوست

روغن هسته خرما

توضیحاتی در مورد روغن هسته خرما

روغن نخل از پالپ میوه خرما و یا از هسته آن استخراج می شود که هر کدام ویژگی های خود را دارد. به دلیل مقدار کاروتن بالا در روغن نخل رنگ آن نارنجی و زرد است، بوی همانند میوه و طعم کمی شیرین دارد. در آب و هوای گرمسیری آن مایع است، در لیتوانی، در دمای اتاق، سخت، و شبیه به مارگارین شود این روغن حاوی مقدار زیادی از کاروتنوئیدها و منبع طبیعی فراوان از ویتامین E توکوفرول است. همچنین سرشار از مواد فعال زیستی میباشد. ( روغن نخل به اکسیداسیون در دمای بالا نسبتا مقاوم است.)در این مطلب از سایت جسارت در مورد روغن هسته خرما صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

تولید روغن هسته خرما

عضو هیات مدیره شرکتی دانش بنیان مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان گفت:این طرح دراین شرکت در دو مرحله طراحی و ساخت آسیاب ویژه هسته خرما و رفع چالش فرایند استخراج روغن از بافت سخت هسته خرما با موفقیت اجرا شد. سید حمید نور بخش ،میزان روغن در هسته خرما را حدود 15درصد دانست که با کیفیت مطلوب برای مصارف غذایی و همچنین استفاده در فرمولاسیون محصولات آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. وی با اشاره به اینکه بیش از 55 درصد اسیدهای چرب موجود در هسته خرما شبیه روغن زیتون است افزود: بافت بسیار سخت هسته و همچنین پایین بودن میزان روغن در مقایسه با دانه های روغنی دیگر در هسته خرما، تولید تجاری آن را با شکست روبرو کرده است. مدیر فنی این شرکت با اشاره به تولید روغن هسته خرما در دو مرحله گفت:محققان این شرکت در مرحله نخست ، آسیاب ویژه خرد کن هسته خرما را ساختند که ویژگی منحصر به فرد آن حذف اکسیژن در فرایند و همچنین دمای پایین هنگام خرد کردن است که باعث می شود تا خواص منحصر به فرد هسته خرما در اثر گرما و اکسیداسیون از بین نرود. نوربخش ویژگی دیگر این دستگاه را قابلیت تولید ذرات خرد شده در ابعاد مختلف از نانو تا چندین میلی متر عنوان کرد و گفت:در مرحله دوم این طرح در فرایند استخراج روغن از بافت سخت هسته خرما ، به دو روش پرس سرد و حلال بازدهی استحصال روغن به بیش از 90 درصد رسید. این متخصص علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: این روغن با توجه به نوع توزیع اسیدهای چرب آن دارای پایداری حرارتی مطلوبی است که برای مصرف سرخ کردن نیز مناسب است. نوربخش افزود: فرایند تولید محصول در ابعاد نیمه صنعتی اجرا شده و در صورت سرمایه گذاری حدود 20میلیارد ریالی در این بخش سالانه از واردات حدود دو هزار تن روغن خام و خروج بیش از پنج میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می شود. فناوری تولید روغن هسته خرما بعنوان یکی از 90طرح برگزیده به سیزدهمین جشنواره ملی کارآفرینی شیخ بهایی که هفتم و هشتم اردیبهشت در اصفهان برگزار شد راه یافت. ایران با تولید سالیانه بیش از یک میلیون تن خرما دومین تولید کننده بزرگ خرما پس از مصر است اما بخش اعظم خرمای تولیدی در ایران به ضایعات تبدیل می شود. سالانه بالغ بر 150 هزار تن هسته خرما در کشور دور ریخته می‌شود. شرکت دانش بنیان پویا فرآوران کامیاب از سال 1394 فعالیت خود را با تاکید بر تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا در حوزه صنایع غذایی از ضایعات کشاورزی آغاز و تاییدیه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری را دریافت کرده است.

ترکیبات روغن هسته خرما

روغن نخل هسته که از مهره، و یا هسته ی یک گونه از درخت نخل آفریقایی استخراج شده که اشاره شد. روغن هسته خرما عمدتا از تری گلیسیرید چرب تشکیل شده است، با حدود 80 درصد چربی های اشباع و 20 درصد چربی های اشباع نشده.روغن هسته خرما را می توان در تعدادی از محصولات، از جمله، مارگارین، روغن نباتی ، خامه، شکلات و بستنی یافت. بسته به میزان مصرف در هر وعده، ممکن است برخی از فواید سلامتی را ارائه دهد.

روغن هسته خرما و بیماری های قلبی

یکی از مزایای روغن هسته خرما است که فاقد کلسترول است. با توجه به ماهیت بدون کلسترول روغن های مبتنی بر سبزیجات و مارگارین، مانند روغن هسته خرما، تا به حال برخی از گمانه زنی ها وجود داشته که این نوع روغن ها و چربی سالم تر از کره است. با این حال، مارگارین حاوی چربی های ترانس می تواند به بیماری های قلبی منجر شود. روغن هسته خرما یک جایگزین مناسب برای گوشت خوک و کره در روند پخت و پز است. و برای افراد مبتلا به کلسترول بالا و بیماری های قلبی مناسب تر است.

روغن هسته خرما و ویتامین k

روغن هسته خرما حاوی ویتامین k است، ویتامین k یک ویتامین محلول در چربی است که در سلامت استخوان ها ضروری و به عنوان یک فاکتور انعقادی در خون مهم است. این در حالی است که شما به طور بالقوه می توانید 67 درصد از کمک هزینه روزانه ویتامین k خود را از یک فنجان روغن هسته خرما، بگیرید هر چند بسیار توصیه به انجام این کار نیست. اندازه وعده همان 94 درصد از کالری روزانه توصیه شده برای چربی های اشباع در یک روز مجاز است. این امر می تواند یکی از مزایای روغن هسته خرما باشد که خطراتی را همراه دارد.

روغن هسته خرما و روغن های گیاهی

در حالی که مزایای سلامت کلی روغن هسته خرما ممکن است، مزایایی باشد که توسط صنایع غذایی تجاری تبلیغ شده باشد، اما با توجه به شورای روغن نخل آمریکا، روغن هسته خرما در برابر اکسیداسیون مقاومت در دماهای پخت و پز بالا مناسب است، که جایگزین بهتری نسبت به دیگر روغن های گیاهی برای محصولات تجاری سرخ شده مانند پیراشکی، رشته فرنگی رمن، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده است.

روغن هسته خرما و اختلالات چشم

روغن هسته خرما حاوی ویتامین A است که برای اختلالات چشم و دید در شب مناسب است.

روغن هسته خرما و کاهش ریزش مو

روغن هسته خرما ویتامین E دارد که میتواند از چین و چروک جلوگیری کند. این ماده برای تقویت موها و کاهش ریزش مو مناسب است و باعث نرم شدن پوست می شود. به طور کلی این ماده برای تغذیه نیز توصیه می شود. اما باید دانست که دو نوع روغن هسته خرما وجود دارد یکی روغن گرفته شده از خود میوه خرما و دیگری روغنی که از هسته خرما استخراج می شود.

آشنایی با خرما

خرما، dactylifera Phoneix ،گیاهی است از جنس فونیکس خانواده پالماسه یا نخل. بیشتر گونه های جنس فونیکس به عنوان گیاه زینتی در درون یا بیرون خانه ها پرورش داده می شوند و تنها گونه ای که میوه آن مصرف خوراکی دارد همان خرمای معمولی است. این گیاه عمدتاً به خاطر میوه های بسیار شیرین و خوشمزه اش در بسیاری از نقاط جهان کاشته می شود. عراق همواره بزرگ ترین تولیدکننده خرما در جهان بوده و سالانه نزدیک به 600 هزار تن خرما تولید می کند. بصره به خاطر ارقام بسیار مرغوب خرما شهرت جهانی دارد. جنس فونیکس در ایران تنها دارای یک گونه است که همان خرمای معمولی یا خوراکی است. این گونه در مناطق گرمسیری جنوب ایران کاشته می شود و دارای فرم های اصلاح شده بسیاری است. در ضمن گونه ها و فرم های زینتی چندی نیز از این جنس به ایران وارد شده است. معروف ترین و پرطرفدارترین نوع خرما در ایران خرمای مضافتی بم است. از زمره سایر واریته هایی که در سایر کشورها متداول ترند می توان به واریته های «هیانی»، «خدر اوبی»، «خستاوی»، «مکتوم»، «سعیدی»، «امیر حاجی»، «برهی»، «زهدی» و… اشاره کرد. گیاه خرما صرف نظر از واریته آن نوعی نخل راست قامت است که ارتفاع آن به 36 _ 30 متر می رسد. تنه خرما از بقایای به جامانده از غلاف برگ ها به وجود می آید. برگ های خرما پرمانند، بزرگ و به طول شش متر است. هر برگ از درون غلافی خارج می شود که توسط شبکه ای از فیبرها احاطه می شود. گل های کوچک و معطر آن روی دو گیاه نر و ماده پدیدار می شوند. گل های ماده سفید و گل های نر شیری رنگ و چرمی اند. هر خوشه بزرگ گل ممکن است حاوی 10000 _ 6000 گل باشد .

انواع خرما

میوه خرما مستطیلی شکل با پوستی به رنگ قهوه ای تیره متمایل به قرمز یا زرد _ قهوه ای است. پوست میوه پس از رسیده شدن بسیار نازک و لطیف می شود. گوشت آن نیز بسیار شیرین و حاوی یک هسته منفرد و بسیار سخت است. در اطراف درخت 16 _ 6 ساله پاجوش های بی شماری وجود دارد که می توان با انتقال هر یک از آنها به جای مناسب، اقدام به تکثیر گیاه خرما کرد. گیاه خرما مقادیر زیادی گرده تولید می کند که توسط باد جابه جا می شوند اما مسافت زیادی را طی نمی کنند. در نخلستان ها هر درخت نر برای بارور ساختن و گرده افشانی 50-48 درخت ماده کفایت می کند. امروزه در عربستان و نواحی محدودی از آسیا و آفریقا و همچنین کالیفرنیا برای تسهیل عملیات گرده افشانی، از گرده افشانی مصنوعی استفاده می کنند. اما در گرده افشانی سنتی خوشه گل های نر شکفته شده را به طور وارونه روی خوشه های ماده قرار می دهند و به وسیله طناب یا نخ قیطانی آن را محکم می بندند تا با رشد خوشه و آویخته شدن آن، خوشه نر سر جایش بماند. در مواردی نیز گرده ها را خشک می کنند و مدت 6 ماه در شرایط دمایی مناسب نگهداری می کنند. میوه خرما را معمولاً تازه مصرف می کنند یا از آن در تهیه خوراکی هایی مانند کیک، کلوچه، انواع شیرینی، نان خرمایی، پودینگ، بستنی، مربا، ژله، شربت، شیره، سرکه و الکل استفاده می کنند. از بقایای دور ریختنی میوه نیز در تهیه غذای دام و طیور استفاده می کنند.

شیره خرما

در غنا و ساحل عاج از شیره خرما، ملاس و الکل استخراج می کنند. 100 گرم میوه تازه خرما دارای 142 کالری انرژی است به علاوه حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن و… نیز هست. از پودر هسته خرما هم برای تغذیه جوجه ها استفاده می شود. هسته خرما دارای مقادیر زیادی پروتئین، چربی، کربوهیدرات، استرول و استرون است. از روغن موجود در هسته در صابون سازی و تهیه محصولات آرایشی استفاده می شود.

برگ درخت خرما

در کشورهای ایتالیا و اسپانیا از بر گ های خرما در انجام آیین های مذهبی استفاده می شود. در شمال آفریقا نیز از برگ ها برای ساخت کلبه، آلونک، سبد، پرده، بادبزن و وسایلی از این دست بهره می گیرند. دمبرگ های چوبی خرما منبع سلولز است و در ضمن از آن در ساخت جارو، عصا، چوب پنبه ماهی گیری و حتی برای سوخت نیز استفاده می شود. از تنه نخل های قدیمی در ساخت برخی از اجزای داو (انواع قایق های بادبانی در خلیج فارس)، آب برها و پل ها کمک می گیرند. علاوه بر تمامی اینها میوه خرما دارای مصارف پزشکی نیز هست.

شرایط آب و هوایی درخت خرما

درخت خرما در شرایط آب و هوایی گرم و تمام آفتابی به خوبی رشد می کند و میوه می دهد. در مناطقی که شرایط چندان مناسب نباشد ممکن است که درخت خرما رشد کند اما میوه نمی دهد. حداقل دمای مورد نیاز در فصل رویش و گل دهی برای خرما در حدود 17/5 درجه سانتی گراد است و تنها در مناطقی میوه می دهد که فصل رویش در آن گرم و طولانی و بدون بارندگی یا با بارندگی اندکی همراه باشد. گیاه خرما نسبت به خشکی مقاوم است اما برای به بار نشستن و تولید محصول مرغوب به آبیاری نیاز دارد. این گیاه خاک های شنی، آهکی و رسی را ترجیح می دهد و در مجموع در بیشتر خاک های سنگین و به خوبی زهکشی شده، رشد می کند. تهویه مناسب خاک از فاکتورهای مهم رشد خرما است. خرما به طور چشمگیری نسبت به قلیایی بودن خاک مقاوم است تا حدی نیز نسبت به شوری خاک مقاوم است. اما شوری بیش از اندازه به شدت بر میزان محصول و باروری آن تأثیر می گذارد. تکثیر درخت خرما از طریق بذر و عمدتاً با انتقال پاجوش هایی که در اطراف گیاه والد به وجود می آیند، میسر می شود. میزان محصول نخل های 8 _ 5 ساله در حدود 10 _ 8 کیلوگرم است اما این میزان در نخل های 13 ساله به 80 _ 60 کیلوگرم می رسد. برخی از ارقام اصلاح شده محصولی معادل 100 کیلوگرم هم تولید می کنند. برداشت محصول خرما عمدتاً با برداشت کل خوشه همراه است. پس از برداشت خوشه آن را در شرایط دمایی مناسبی انبار می کنند تا میوه ها کاملاً رسیده شوند.

روغن هسته خرما چیست

هسته خرما حدوداً 10 درصد وزن کل خرما را تشکیل می دهد. هسته به عنوان ضایعات در بسیاری از کارگاه های فرآوری خرما نظیر تهیه شیره، قند، اسید سیتریک و الکل از خرما تولید می شود و در برخی از کشورها مقداری از این هسته صرف خوراک دام های اصلی می شود. گوشت خرما حاوی روغن اندکی در حدود 0/2 الی 0/5 درصد می باشد، در صورتی که هسته آن 7/7 الی 12/7 درصد روغن دارد. این روغن که به رنگ زرد مایل به سبز کم رنگ است، از هسته خرما استخراج می گردد. وزن مخصوص آن 0/9207 است اسیدهای چرب لینولنیک، لئوریک، میریستیک و بالفتیک در آن وجود دارد. استخراج روغن از هسته خرما، توسط حلال هایی نظیر آب، تترا کلرید کربن، هگزان و هپتان صورت می گیرد. اما تجربیات نشان داده است که حلال هگزان جهت استخراج این محصول مناسب تر است.

کاربرد روغن هسته خرما

از آنجایی که عمده اسیدهای چرب موجود در هسته خرما غیر اشباع است و همچنین مقداری اسید چرب لینولئیک که جزء اسیدهای چرب ضروری بدن می باشد در آن وجود دارد، می تواند به عنوان منبع روغن خوراکی مطرح باشد. هم چنین به خاطر جزئی بودن میزان اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دو گانه روغن حاصل از هسته خرما به اکسیداسیون مقاوم بود و قابلیت نگهداری خوبی دارد. با توجه به میزان نسبتاً مناسب اسیدهای چرب متوسط می تواند در تهیه صابون، شامپو و سایر مواد آرایشی و بهداشتی نیز به کار رود.

فرآورده های تخمیری خرما

مهمترین فرآورده های تخمیری خرما عبارتند از: اتانول: تخمیر الکلی مواد قندی یک فرایند بیوشیمیایی است که توسط مخمر ساکاروسیس سروزیه انجام میگیرد. برای تولید اتانول از خرما ابتدا لازم است که عصاره گیری از آن صورت گیرد، تا قند از خرما استخراج گردد. میزان قند استحصال شده در فرایند عصاره گیری به پارامترهای متعددی مانند پیوسته یا مداوم بودن سیستم، یک یا دو مرحله ای بودن، زمان، دما و غیره بستگی دارد. سرکه: فرایند تولید سرکه از خرما شامل دو مرحله تخمیر بی هوازی تولید مایع تخمیری الکلی سپس تخمیر هوازی مایع تخمیری الکلی به سرکه است. فرایند بی هوازی تبدیل عصاره استحصال شده از خرما به مایع تخمیری الکلی مشابه فرایند اتانول است. مایع تخمیری الکلی توسط باکتری های گونه استو باکتر به اسید استیک تبدیل می شود. مایع خروجی حاوی 6-4 درصد اسید استیک است. محلول فوق پس از پاستوریزه کردن به عنوان سرکه به بازار عرضه می شود. اسید سیتریک: اسید سیتریک از پرمصرف ترین اسیدهای آلی در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی است که در فرآیند تخمیر توسط میکروارگانیسم آسپرژیلوس نیجر از مواد قندی تولید می شود. خرما به دلیل داشتن درصد زیادی قندهای منوساکارید منبع کربنی مناسبی برای فرآیندهای تخمیری است. اسید سیتریک درکشت غوطه ور و سطحی تولید می شود. در کشت غوطه ور فرآیند تخمیر در فرمانتورهای بزرگ همراه با حجم زیادی مایع تخمیری انجام می گیرد. در کشت سطحی میکرو ارگانیسم ها بر روی مواد جامد فاقد آب آزاد رشد می کنند. در فرآیند تولید اسید سیتریک از خرما ابتدا عصاره گیری از خرما انجام می گیرد، سپس فرآیندهای تخلیص و جداسازی یونهای فلزی و تخمیر انجام گرفته، در پایان مایع تخمیری وارد بخش پایین دستی شده و در نهایت اسید سیتریک تولید می شود. تولید این ماده از خرما در فاز آزمایشگاهی انجام گرفته است و در جهان هیچگونه نتایج تجربی در زمینه تولید در مقیاس پایلوت و صنعتی وجود ندارد. لذا جهت صنعتی شدن فرآیند فوق می بایست تولید در مقیاس نیمه صنعتی انجام گیرد و در صورت موفقیت آمیز بودن طراحی و تولید در واحد صنعتی انجام گیرد.

بیشتر بخوانید : روغن هسته انگور ♥ روغن دارچین ♥ روغن لیمو ♥ روغن پوست مرغروغن شمعدانی

قرص سلکوکسیب

قرص سلکوکسیب

قرص سلکوکسیب ,قرص سلکوکسیب ۱۰۰,قرص سلکوکسیب 100,قرص سلکوکسیب برای چیه؟,قرص سلکوکسیب 200,قرص سلکوکسیب چیست؟,قرص سلکوکسیب ۱۰۰ برای چیست,قرص سلکوکسیب ۱۰۰ چیست

قرص سلکوکسیب

توضیحاتی در مورد قرص سلکوکسیب

کپسول سلکوکسیب (Celecoxib) از داروهای ضد التهابی است که در درمان بیماری‌هایی مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره و نقرس تجویز می‌شود. این روزها با گسترش علم پزشکی داروهایی که هر روزه روانه بازار می‌شوند تنوع و گستردگی بسیاری پیدا کرده‌اند. به همین منظور لازم است قبل از اقدام به مصرف هر دارویی درباره موارد مصرف و یا عوارض احتمالی آن که ممکن است بعد از مصرف برای فرد بیمار به وجود آید آشنا شویم. یکی از این داروها کپسول سلکوکسیب است . سلکوکسیب نوعی آنزیم به نام سیکلواکسیژناز Cyclo-oxygenase را در بدن مهار می‌کند. آنزیم سیکلواکسیژناز مسئول تهیه ماده شیمیایی به نام پروستاگلاندین است که موجب بروز التهاب و درد در بدن می‌شود. پس سلکوکسیب با مهار آنزیم سیکلواکسیژناز موجب می‌شود تا مقدار پروستاگلاندین بدن کم شده و درد و التهاب هم کاهش یابد. در بدن دو نوع سیکلواکسیژناز وجود دارد و سلکوکسیب فقط نوع دوم آنرا مهار می‌کند و بر روی تولید پروستاگلاندین هایی که موجب محافظت دیواره معده می‌شوند تأثیری ندارد. برای مطالعه بیشتر در مورد مکانیسم اثر سلکوکسیب به مقاله “داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی” مراجعه کنید. سلکوکسیب را در محل خشک و خنک و دور از دسترس کودکان قرار دهید اگر به مدت طولانی از سلکوکسیب استفاده می‌کنید باید هر چند وقت یک‌بار آزمایش خون بدهید. پس تحت نظر پزشک باشید اگر ساعتی را که لازم است کپسول سلکوکسیب را مصرف کنید فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید ولی اگر زمان به یاد آوری موقع مصرف دوز بعدی دارو بود فقط یک کپسول مصرف کنید و دوز مصرفی را دو برابر نکنید

مشخصات قرص سلکوکسیب

سلکوکسیب (به انگلیسی: Celecoxib) رده درمانی: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از نوع کوکسیب اشکال دارویی: کپسول. سلکوکسیب بصورت کپسول‌های 100 و 200 میلی‌گرمی در دسترس است. دفع این دارو از طریق ادرار و مدفوع است.

موارد مصرف قرص سلکوکسیب

این دارو در درمان بسیاری از بیماریها مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره، نقرس، سنگ صفرا ,آرتریتها، دردهای مختلف اندامها، تب و … به کار می رود .

کپسول و قرص سلکوکسیب چیست

کپسول سلکوکسیب (Celecoxib) داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، دیسمنوره، نقرس، آرتریت‌ها، تب و … به کار می‌رود. از سلکوکسیب می‌توان در دردهای ناشی از کشیدگی و کوبیدگی عضلات، رگ به رگ شدن و پیچیدن مفاصل، درد ناشی از التهاب و یا کشیدگی تاندون و لیگامان‌ها و درد و تورم بورسیت‌ها استفاده کرد.از این دارو می‌توان برای کاهش دردهای استخوان و درد بعد از جراحی هم استفاده کرد. سلکوکسیب در درمان قاعدگی‌های دردناک و در درمان پولیپ‌های متعدد روده بزرگ و رکتوم هم بکار برده می‌شود.

عوارض قرص سلکوکسیب

ناراحتی‌های گوارشی مانند معده درد یا تجمع گاز در معده، افزایش فشار خون، سردردهای شدید، تورم دست و پاها، افزایش وزن ناگهانی، حساسیت‌های پوستی (نادر)، تب شدید، خارش بدن، اختلال در تنفس، تورم لب‌ها و دهان و همچنین تورم غدد لنفاوی

تداخل دارویی با قرص سلکوکسیب

کاپتوپریل و انالا پریل، قرص لازیکس، سیدوفوویر، لیتیوم، قرص لوزارتان و والسارتان

نحوه مصرف قرص سلکوکسیب

سلکوکسیب را دقیقا همانطور که پزشک تجویز کرده است مصرف کنید. مقدار مجاز مصرف این دارو در طی روز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم است. یک ساعت پس از مصرف تاثیراتش ظاهر می‌شود و تا مدت ۸ ساعت در بدن می‌ماند. اگر یک وعده مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید. البته اگر تا زمان مصرف بعدی مدت کمی مانده بود صبر کنید و مصرف آن را نیز دو برابر نکنید. توجه: قطع مصرف سلکوکسیب در مواردی که برای درمان‌های کوتاه مدت مورد استفاده قرار گرفته بود بعد از بهبودی می‌توان مصرف آن را قطع کرد اما در موارد استفاده طولانی مدت قطع مصرف باید با نظر و تشخیص پزشک صورت گیرد. توجه: افرادی که دچار خونریزی معده یا ناراحتی‌های گوارشی هستند ممکن است بعد از مصرف این دارو دچار عوارض بیشتری شوند و مشکلات گوارشی‌شان تشدید شود. یکی از نشانه‌ها برای تشخیص خونریزی دستگاه گوارش بعد از مصرف کپسول سلکوکسیب، سیاه شدن رنگ مدفوع است. در صورت مشاهده آن مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

منع مصرف قرص سلکوکسیب

افراد مبتلا به بیماری‌های آسم و مشکلات تنفسی مبتلایان به بیماری‌های قلبی، نارسایی‌های حاد قلبی، یا بیماری قلبی مادرزادی افراد مبتلا به بیماری‌های دستگاه گوارش از جمله التهاب روده یا خونریزی معده

نکاتی در مورد مصرف قرص سلکوکسیب

همراه با سلکوکسیب دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را مصرف نکنید. سلکوکسیب را همراه با شیر یا بعد از غذا مصرف کنید تا احتمال عوارض گوارشی آن کم شود. اگر به مدت طولانی از سلکوکسیب استفاده می‌کنید باید هر چند وقت یک‌بار آزمایش خون بدهید. همراه با سلکوکسیب الکل مصرف نکنید. قبل از مصرف داروهای ضد درد، داروهای ضد آلرژی و داروهای ضد سرماخوردگی حتما با داروساز مشورت کنید. بعضی از این داروها حاوی انواعی از ترکیبات ضد التهابی غیر استروئیدی هستند که مصرف همزمان آنها با سلکوکسیب می‌تواند خطرناک باشد. سلکوکسیب پوست را به تابش نور آفتاب حساس می‌کند. پس از کلاه و لباس پوشیده و کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید. توصیه می‌شود که تا حد امکان از مصرف این دارو حین بارداری جلوگیری شود. تاکنون عوارضی از مصرف این دارو و تاثیر نا مطلوب آن بر جنین گزارش نشده است با ایحال توصیه می‌شود که در دوران شیردهی از مصرف آن اجتناب شود. مصرف این دارو باعث احساس سرگیجه یا خواب‌آلودگی می شود لذا در هنگام رانندگی یا فعالیت‌هایی که احتیاج به هوشیاری بالا دارند از مصرف داروی سلکوکسیب خودداری کنید. دوز مصرف این دارو در افراد میانسال باید کم باشد تا از بروز عوارض و حساسیت‌های دارویی پیشگیری شود. قطع مصرف دارو باید به طور تدریجی صورت گیرد.

مکانیسم اثر قرص سلکوکسیب

سلکوکسیب از مهارکننده‌های قوی آنزیم سیکلواکسیژناز است.آنزیم سیکلواکسیژناز باعث تبدیل اسید آراشیدونیک به پروستاگلاندینها می‌شود . حداقل دو ایزوفرم سیکلواکسیژناز وجود دارد: Cox-۱ و Cox-۲ . تفاوت سلکوکسیب با سایر مهارکننده های سیکلواکسیژناز در این است که سلکوکسیب به صورت اختصاصی Cox-۲ را که در سلولهای التهابی است مهار میکند و به Cox-۱ که در سایرسلولها مانند سلولهای معده است تاثیری ندارد. این دارو با مهار سیکلواکسیژناز تولید پروستاگلاندین‌ها را کاهش می‌دهد و به این روش اثر ضد درد و التهاب خود را نشان می‌دهد. آنزیم کوکس۱ در تمام ارگان‌ها مانند معده و کبد و غیره پاسخگوی نیاز ایمنی در برابر آسیب‌ها بوده ولی آنزیم کوکس۲ تنها در محل بروز التهاب وجود دارد. ضد التهاب‌های کلاسیک مانند بروفن با بلوک کردن هردونوع آنزیم٬ در کنار مهار التهاب پی‌آمدهای ناخواسته چون آسیب‌های گوارشی و غیره را نیز همراه دارند٬ حال‌آن‌که داروهای کوکسیب به‌خاطر شکل کوکس۲ با بلوک کردن آن باعث رفع التهاب می‌شوند ولی قادر به بلوک کردن کوکس۱ نیستند و بنابراین آثار تخریبی انسایدهای کلاسیک را دارند.

کوکسیب و قرص سلکوکسیب

کوکسیب(از سرنام COX-2 inhibitor) نسل نوین داروهای ضدالتهاب‌غیراستروئید انتخابی(سلکتیو) هستند که بر خلاف انواع سنتی مانند آسپیرین و بروفن با بازداشتن انتخابی Cox-۲ و بدون بلوک کردن آنزیم اسیکلوکسیژناز نوع یک (COX-1) عوارض گوارشی کمتری ایجاد می‌کنند. این رده دارو هنوز بطور کامل مورد استفاده قرار نگرفته و گمان می‌رود که عوارض کاردیوپاتی(قلبی) و کلیوی حادتری از انواع قدیمی ضد التهاب‌ها داشته باشد. داروی روفیوکوکسیب به همین دلیل از سال ۲۰۰۴ از فهرست داروهای داروخانه‌ها حذف شد.

عوارض کلیوی قرص سلکوکسیب

این دارو هرچند عوارض گوارشی کمتری از مهارکننده های غیراختصاصی سیکلواکسیژنار مانند دیکلوفناک و آسپرین دارد ولی عوارض کلیوی آنها مشابه مهارکننده‌های غیراختصاصی Cox-۲ بوده و عوارض قلبی عروقی آن حتی ممکن است بیشتر باشد. واکنش‌های‌آلرژیک .

تاثیر قرص سلکوکسیب در بدن

داروهای تسکین دهنده ی درد ضد التهاب مانند سلکوکسیب به ضد درد های NSAIDs معروف هستند .این دارو در تسکین دردهایی نظیر آرتریت (التهاب مفاصل)،دردهای رماتیسمی، دردهای ایتخوانی و عصبی کاربرد دارد. این دارو با کاهش التهاب و تسکین درد به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند. سلکوکسیب با مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز،منجر به کاهش ساخت ماده ای شیمیایی به نام پروستاگلاندین در بدن می شود که مسئول ایجاد درد و التهاب در ناحیه ی آسیب دیده می باشند.در نتیجه با مهار آنزیم های سکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندین،درد و التهاب کاهش می یابد.

مصرف قرص سلکوکسیب در بارداری و شیردهی

-در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی ضدحساسیت مناسب شرایط شما را برایتان تجویز نماید.

توصیه هایی در مورد مصرف قرص سلکوکسیب

_در صورت سابقه ی آسم،حساسیت،زخم معده یا دوازدهه و بیماری های گوارشی(مانند کرون)،بیماری قلبی یا عروقی،لوپوس،مشکلات کبدی،کلیوی ،بیماری پارکینسون ،صرع و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید. _در صورتی که سابقه ی فشار خون بالا و یا وجود لخته در عروق را دارید ،پزشک خود را مطلع نمایید. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. _در صورت سابقه ی حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین ،ایندومتاسین،سلکوکسیب و پوبروفن و…)به پزشک خود اطلاع دهید. -در صورت سابقه ی قند یا کلسترول خون بالا به پزشک خود اطلاع دهید. -در افراد بالای ۶۵سال و زیر ١٨سال این دارو باید احتیاط بیشتر و تحت نظر پزشک مصرف شود. -در صورتی که سیگاری هستید،به پزشک خود اطلاع دهید. _ممکن است در ابتدای مصرف پزشک شما جهت کاهش احتمال بروز عوارض گوارشی،سلکوکسیب را با مقدار کم تجویز نماید.با این حال در صورتی که نیاز به مصرف طولانی مدت این دارو دارید،پزشک می تواند همراه آن،از دارو های محافظت کننده از معده تجویز نماید تا عوارض کاهش یابد. _در صورت مصرف طولانی مدت،تحت نظر پزشک خود بمانید تا آزمایشات و معاینات دوره ای لازم ،انجام شود. -در صورتی که تا دوهفته پس از مصرف این دارو درد شما کاهش یا بهبود نیافت با پزشک خود مشورت نمایید تا داروی مناسب دیگری برایتان تجویز نماید. _در صورتی که مبتلا به آسم می باشید ،ممکن است علائمی مانند خس خس سینه و مشکل تنفسی در شما با مصرف این دارو تشدید شود.در صورت بروز این عوارض ،این دارو را قطع نمایید و به پزشک خود مراجعه نمایید. ‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.

مصرف قرص سلکوکسیب

_در صورت مصرف طولانی مدت ،مقدار و تعداد دفعات مصرف در روز را از پزشک خود بپرسید.نسبت به شرایط، یک تا دو قرص در روز نیاز داشته باشید. _بهتر است سلکوکسیب را همراه با یک لیوان آب یا پس از یک وعده غذای سبک مصرف نمایید تا عوارض گوارشی ناشی از آن کمتر شود. -در صورتی که با بلع کپسول مشکل دارید می توانید آن را باز کرده و محتویات را در غذای نرم،ماست،مارمالاد سیب،موز و…مخلوط کرده و میل کنید. -در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده صرف نظر نمایید و نوبت بعدی را طبق برنامه مصرف نمایید. به هیچ وجه مقدار دارو در یک نوبت را دوبرابر ننمایید.

عوارض شایع و جدی قرص سلکوکسیب

-در صورت احساس سرگیجه، از رانندگی وانجام کارهایی که نیاز به احتیاط دارند خودداری نمایید. _علائم گوارشی مانند سوء هاضمه ،سوزش سردل،معده درد و… از علائم شایع داروهای NSAIDs می باشد که برای کاهش آنها مصرف دارو پس از غذا توصیه می شود.در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت نمایید. -جهت بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو،مصرف وعده های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می شود. – در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید.در صورتیکه سردرد شما ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید. -در صورت افزایش فشارخون، ورم مچ پا،درد مفصلی و علایم شبیه به آنفولانزا و اختلال در خواب به پزشک خود مراجعه نمایید. _ در صورت مشکلات تنفسی،و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان)به پزشک خود مراجعه نمایید. _در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه نمایید.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص سلکوکسیب صحبت کردیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید : قرص شادی آور ♥ قرص شیکوریدین ♥ قرص شل کننده عضلات ♥ قرص سیالیسقرص سیپروهپتادین